COVID-19 Data Portal, el repositori de dades de recerca de la Comissió Europea

COVID-19 Data Portal, el repositori de dades de recerca de la Comissió Europea

La Comissió Europea (CE) ha posat en marxa la plataforma “COVID-19 Data Portal” per permetre la ràpida recopilació i intercanvi de dades de recerca. És el resultat de l’esforç conjunt de la Comissió, l’European Bioinformatics Institute of the European Molecular Biology Laboratory (EMBL-EBI), la infraestructura Elixir i el projecte COMPARE.

La plataforma proporcionarà un entorn europeu i global obert, confiable i escalable, on els investigadors poden emmagatzemar i compartir dades, com ara seqüències d’ADN, estructures de proteïnes, dades preclíniques i assajos clínics, així com epidemiològics.

L’intercanvi ràpid i obert de dades accelera la recerca i la descoberta, el que permet una resposta efectiva a l’emergència de la COVID-19. La plataforma està en aquesta línia i seguint els principis establerts al “Statement on Data Sharing in Public Health Emergency” i accentua el compromís de la CE amb la ciència oberta.

Trobareu més informació a la nota de premsa de la CE.

Comparteix