Viquipèdia - Un recurs de la Biblioteca Digital de Catalunya

Viquipèdia – Un recurs de la Biblioteca Digital de Catalunya

Saps el què és la Viquipèdia i tots els projectes que inclou?

La Fundació Wikimedia gestiona la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure i col·laborativa elaborada per persones voluntàries d’arreu del món en llengua catalana. Dins d’aquest recurs hi trobem diversos projectes complementaris molt interessants:

  • Wikimedia Commons, el repositori de recursos multimèdia amb llicència lliure, emprats per il·lustrar altres projectes de la Fundació Wikimedia i d’arreu, sempre que es compleixin les llicències corresponents.
  • Wikidata, la base de coneixement lliure elaborada col·laborativament tant per humans com per màquines. I dins d’aquesta, hi trobem Scholia, un projecte que permet la visualització de perfils d’investigadors i producció científica a partir de les dades recollides a Wikidata.
  • Viquitexts, la biblioteca digital de textos originals lliures, digitalitzats i transcrits de forma col·laborativa per persones voluntàries.

Consulteu la Viquipèdia en català i animeu-vos a participar-hi com a voluntaris!

Comparteix