Connexió d'1 Tb/s en una única targeta de línia a través de la xarxa Géant

Connexió d’1 Tb/s en una única targeta de línia a través de la xarxa Géant

Infinera Intelligent Transport Networks  i DANTE (Delivery of Advanced Network Technology to Europe), l’organització europea que opera la xarxa de recerca paneuropea Géant, han realitzat una demostració establint una connexió d’1 Tb/s en una única targeta de línia d’un super canal òptic a la xarxa Géant. En concret, aquesta connexió s’ha establert entre Budapest (Hongria) i Bratislava (República Eslovaca).

En aquesta demostració s’ha provat per primera vegada com usant un únic Circuit Fotònic Integrat (PIC, de les seves sigles en anglès) es pot implementar 1 Tb/s en una única targeta de línia amb un únic connector de fibra. Aquest fet permet una major capacitat de desplegament i menors costos operacionals, reduint de forma considerable la quantitat de fibra necessària en comparació amb solucions alternatives. Condició necessària per acomplir les necessitats sempre creixents de major volum de capacitat de transmissió i operabilitat de les xarxes i en concret de les xarxes acadèmiques i de recerca.

terabit-blog-3

A la imatge podeu observar a la part dreta, i una mica extreta del seu xassís per donar-li rellevància, la targeta Terabit i a la part esquerra una producció de targetes de línia de 500 G a l’esquerra.

Trobareu més informació sobre aquesta demostració a la nota de premsa d’Infinera i Dante.

Comparteix