Nova col·lecció de l'ICAB, a l'MDC

Nova col·lecció de l’ICAB, a l’MDC

ICAB_legislacioL’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha incorporat la seva tercera col·lecció en el repositori cooperatiu de la Memòria Digital de Catalunya (MDC).

Es tracta de la col·lecció “Legislació històrica catalana (1481-1706)” en la qual s’hi pot consultar tota la legislació que es va emetre des del Principat, des de començaments de la impremta fins que ho va permetre el decret de Nova Planta (1716).

En ella hi trobarem: Constitucions (1495, 1588 i 1705), les Constitucions de cada cort, els Capítols de Cort, les actes de  la Cort, les tarifes, els Llibres de Quatre Senyals… en resum, tota la legislació que es feia des de les Corts, i també, des de la Diputació del General.

A la col·lecció també hi són tots els grans comentaristes: Callís, Sarrovira, Olibà, Fontanella, Tristany, etc. Es tracta, per tant, del gran corpus jurídic de Catalunya.

Aquesta col·lecció ja està catalogada al CCUC i també forma part del portal de Col·leccions especials de les biblioteques de Catalunya.

Comparteix