Inscriu-te a la TAC'20: Sostenibilitat digital

Inscriu-te a la TAC’20: Sostenibilitat digital

Ja està disponible el programa i obertes les inscripcions per a la propera edició de la Trobada de l’Anella Científica (TAC) que se celebrarà de forma virtual el proper 18 de juny sota el lema “Sostenibilitat digital”.

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2015, és un dels acords globals més ambiciosos i transcendentals en la història recent. Amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a eix central, l’agenda és una guia per abordar els desafiaments globals més urgents com ara acabar amb la pobresa i promoure la prosperitat econòmica, la inclusió social, la sostenibilitat mediambiental, la pau i el bon govern per a tots els pobles per al 2030.

Com ha expressat l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) a través del portal Universitats ODS, les universitats tenen un paper cabdal a l’hora de contribuir a la transformació social i al desenvolupament sostenible a través de tres missions: la formació, la investigació científica i la innovació. Un rol que, per primer cop, queda directament reflectit en la formulació dels 17 objectius.

Les universitats catalanes han adoptat diferents mesures per abordar la consecució dels ODS i fa temps que duen a terme projectes en temàtiques com ara la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, l’energia, el consum, la producció sostenibles i la governança, entre d’altres.

En les darreres setmanes, a conseqüència de l’epidèmia provocada pel coronavirus Covid-19, l’ecosistema universitari i de recerca ha hagut d’adaptar-se en un temps rècord i, ara més que mai, aquests ODS han pres un protagonisme inevitable. De fet, la transformació i la gestió del canvi s’està produint en el conjunt de la societat, també en el teixit empresarial, on es creen aliances (ODS 17) per donar resposta a les necessitats canviants.

En aquest context, la tecnologia, cada dia més, s’erigeix com un element vertebrador indispensable. Aquesta situació de crisi ha posat de manifest tant la necessitat de disposar d’infraestructures robustes de suport a la docència i la recerca, com de continuar invertint en la tecnologia que ajuda les institucions a evolucionar i que contribueix a la consecució dels seus objectius.

La TAC’20 proposa reflexionar sobre les lliçons apreses en gestió del canvi en les darreres setmanes, així com el paper de la tecnologia en els objectius de desenvolupament sostenible de les institucions que participen tant en l’ensenyament superior com en activitats de recerca i d’innovació.

No oblideu consultar el programa i inscriure-us!

Comparteix