El Portal de la Recerca de Catalunya inclou quasi tots els centres de recerca i més de 600.000 publicacions

El Portal de la Recerca de Catalunya inclou quasi tots els centres de recerca i més de 600.000 publicacions

Amb la darrera actualització efectuada en el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) s’han incorporat 12 nous centres de recerca que aporten 40.533 publicacions i 4.187 investigadors. Els centres que s’incorporen són:

 1. Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA)
 2. Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
 3. Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona)
 4. Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI)
 5. Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)
 6. Fundació Institut d’Investigació Oncològica Vall d’Hebron (VHIO)
 7. Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)
 8. Centre for Genomic Regulation (CRG)
 9. Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
 10. Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal)
 11. Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP)
 12. Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

Amb la incorporació d’aquests nous 12 centres de recerca, actualment només en manquen tres per tenir-los tots: Institute of Photonic Sciences (ICFO), Institut de Física d’Altes Energies (IAFE) i Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC).

Quant a millores, s’ha modificat la pàgina d’institucions participants per mostrar-les totes o distingir entre només les universitats, els centres de recerca o les properes incorporacions.

Estem treballant perquè properament en els resultats de les cerques es pugui distingir entre els de les universitats i els dels centres de recerca. També hem modificat l’ordre de les institucions en la pàgina de Contacte i en la de Preguntes més freqüents perquè sigui més fàcil localitzar-les.

A més, a partir d’ara, la Universitat Pompeu Fabra ja carrega tots els seus projectes de recerca, tant els gestionats per la pròpia universitat com els externs. Aquest fet ha provocat un augment considerable de la xifra de projectes visibles d’aquesta universitat al PRC, passant de 2.076 a 7.766.

Per últim, és important destacar la importància de l’actualització de les dades i de les funcions que fa el Portal amb un exemple: fins ara, si es feia una cerca per “COVID-19” no s’obtenia cap resultat. Amb aquesta actualització del mes de maig, es recuperen 36 publicacions (22 de centres de recerca) i 27 projectes de recerca (26 de centres de recerca).

Comparteix