Publicat l'informe anual de LIBER

Publicat l’informe anual de LIBER

La Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche – Association of European Research Libraries (LIBER) acaba de publicar el seu 2019-2020 Annual Report, que mostra les seves activitats desenvolupades durant el període comprès entre juny de 2019 i maig de 2020.

L’informe explica l’estratègica de LIBER 2018-2022 per a cadascuna de les seves tres prioritats estratègiques (Innovative Scholary Communication, Digital skills & services i Research Infrastructure). A més, inclou informació sobre les activitats de la seva junta executiva, la participació en projectes internacionals, el creixement de la seva xarxa de biblioteques, les seves properes activitats i l’estat dels seus comptes financers.

La xarxa de biblioteques de LIBER s’enfronta ara a diferents desafiaments humans, econòmics i logístics a conseqüència de la COVID-19 i a un futur incert, mentre espera entendre millor els efectes a llarg termini d’aquesta pandèmia. LIBER va néixer amb el propòsit que les biblioteques de recerca de tota Europa serien més fortes si treballaven juntes. La capacitat de col·laboració de LIBER serà primordial en els propers anys i ajudarà a fer front als obstacles que vagin apareixent, recolzant a les biblioteques de forma que esdevinguin fonts d’informació en el futur, assegurant que el coneixement estarà disponible en tots els formats adequats per a tots els que els necessitin, pel bé de la humanitat. Quan s’entri en l’era post-COVID-19, LIBER prestarà especial atenció a l’evolució de la situació de les biblioteques de recerca a Europa, detectant i analitzant els canvis i problemes que s’hagin produït així com les necessitats que hagin aparegut.

Com mostra l’informe, el darrer any LIBER també ha fet grans progressos per assegurar el seu futur, quan va aprovar de forma àmpliament satisfactòria un nou pla per estendre els seus serveis i a la vegada dotar-se d’un finançament més sòlid. Per això, a mesura que s’acosta el seu 50è aniversari, una fita que se celebrarà el proper 2021 a la seva conferència anual a Belgrad (Sèrbia), les biblioteques de LIBER continuaran treballant plegades per assolir els seus objectius.

Comparteix