RMIT Europe University, nova institució connectada a l’Anella Científica

RMIT Europe University, nova institució connectada a l’Anella Científica

El centre que el Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) té a Barcelona s’ha connectat a l’Anella Científica a 100 Mbps. Com l’australiana AARNET, l’Anella Científica és una infraestructura flexible i fiable que connecta un ampli ventall d’institucions vinculades al món de l’R+D+I.

Des de finals d’agost, l’RMIT també forma part de les 81 institucions connectades actualment a l’Anella Científica. I és que com assegura el professor Colin Fudge, president de l’RMIT Europa, aquesta connexió “enfortirà la connectivitat de l’RMIT a la regió amb els nostres socis de recerca i millorarà encara més la nostra capacitat d’innovar i fer créixer la investigació”.

L’RMIT va establir el seu centre europeu a Barcelona l’any 2013 amb l’objectiu d’ampliar i aprofundir els convenis de col·laboració que té a Europa i enfortir, d’aquesta manera, l’orientació global i l’abast de la seva educació i investigació. A Catalunya, l’RMIT té convenis amb la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, l’Elisava Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya.

Altres socis europeus de l’RMIT inclouen la KU Leuven, a Bèlgica; la Glasgow School of Art, a Escòcia, o la University of Westminster, al Regne Unit. En total, l’RMIT té més de 30 acords amb universitats europees de Suècia, Dinamarca, Noruega, Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya, França, Finlàndia, Itàlia, Àustria, Espanya, Irlanda i el Regne Unit.

Amb més de 82.000 estudiants arreu del món, l’RMIT té tres campus a Melbourne, a Austràlia, i dos més al Vietnam. A més, també ofereix una gran varietat de programes a través de socis a Singapur, Hong Kong, la Xina, Indonèsia, Malàisia, l’Índia i Europa.

Comparteix