Plans de preservació dels membres de la cooperativa MetaArchive

Plans de preservació dels membres de la cooperativa MetaArchive

El CSUC pertany a la MetaArchive Cooperative, una xarxa de preservació digital distribuïda formada per 23 membres que garanteix que les col·leccions i les dades digitals d’avui es conservaran i estaran a disposició dels estudiosos, investigadors i ciutadans de demà.

Des de fa poc la xarxa està publicant al seu web dins de l’apartat de notícies una nova secció, la MetaArchive Member Profiles, on els seus membres expliquen les accions que estan duent a terme per preservar les seves col·leccions digitals. De moment, hi figura el testimoni de 6 institucions:

  • Oregon State University Libraries: Michael Boock, Associate Professor/Scholarly Communication Librarian, parla sobre el programa de preservació de la Oregon State University.
  • Virginia Tech University Libraries: Alex Kinnaman, Digital Preservation Coordinator, i Nathan Hall, Director of Digital Imaging and Preservation, recorden que a la Virginia Tech University Libraries és on va néixer la xarxa de tesis digitals NDLTD (en què va participar TDX) i que va hostatjar la memòria cau (cache) de LOCKSS fins al 2007.
  • University of Louisville Archives & Special Collections: Kyna Herzinger, Archivist for Record Management, i Rachel Howard, Digital Initiatives Librarian, presenten el programa de preservació de la University of Louisville anomenat Archives & Special Collections.
  • Indianapolis Public Library: William Knauth, Indianapolis Marion County Public Library, mostra el projecte Digital Indy.
  • Purdue University: Sandi Caldrone i Michael Witt, expliquen el seu repositori “The Purdue University Research Repository”.
  • Atlanta University Center Robert W. Woodruff Library: Josh Hogan en nom de Historically Black Colleges and University Library Alliance (HBCU LA) que des de 2010 hostatja i manté tècnicament LOCKSS.
Comparteix