Celebrada la 5a edició de la Jornada Intensiu Digital en format virtual

Celebrada la 5a edició de la Jornada Intensiu Digital en format virtual

El 17 de juny ha tingut lloc la cinquena edició de la “Jornada Intensiu Digital 2020: Experiències col·laboratives amb fons i col·leccions digitals“, que enguany i donada la situació d’excepcionalitat provocada per la COVID-19, s’ha celebrat per primer cop de forma virtual.

L’eix de l’Intensiu Digital 2020 han estat els projectes on la col·laboració és un factor essencial. Per això, a la jornada s’han presentat solucions per a escenaris diferents: plataformes gestionades col·lectivament, o que inclouen dades procedents de fonts diverses o recollides per membres d’una comunitat.

A diferència d’altres activitats que s’han organitzat des de l’inici de la pandèmia, amb un marcat accent sectorial, l’Intensiu Digital s’ha mostrat com una jornada transversal en els seus plantejaments, oberta a diferents perfils professionals, una diversitat que s’ha pogut trobar trobar entre els assistents, en la seva majoria professionals d’arxius, museus i biblioteques.

Per part del CSUC, a més d’organitzar l’Intensiu juntament amb el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (CRICC) i la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals (UB), també ha participat a la cloenda de la mà de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, amb la ponència “Confinar la realitat, confiar en la realitat” que ha girat entorn de dues idees. La primera és que no ens hem d’obsessionar pel que se’ns presenta com a “Realitat”, aquest és un objecte per construir i sobre el qual podem influir. La segona idea és que hem de basar les nostres actuacions i serveis en les necessitats reals de les persones; aquestes necessitats són la realitat en què hem de confiar. El missatge central de la cloenda ha estat: “la solució no és ser més digital, la solució és ser més útil”.

Trobareu una crònica molt completa feta per Albert Díaz de l’Intensiu Digital, així com l’accés als enregistraments i totes les presentacions al Blok de BiD.

Comparteix