Celebrada la 12a edició del SIG-NOC Meeting

Celebrada la 12a edició del SIG-NOC Meeting

El 23 de juny, ha tingut lloc la 12a edició de la reunió del Grup d’Interès Especial per a Centres d’Operadors de Xarxa (SIG-NOC) de Géant sota el lema ““New normality” and follow up on what became our new tools and processes“.

Aquesta reunió ha estat una continuació de l’11a edició, celebrada el passat 25 de març, que va tractar sobre els desafiaments inicials causats per les restriccions provocades per la COVID-19 i sobre el camí a seguir per part dels Centres d’Operació de Xarxes (NOC).

La reunió, que també s’ha celebrat de forma virtual, ha comptat amb més d’una trentena de participants i ha tingut per objectiu mostrar la “nova normalitat” i fer un seguiment dels nous processos i eines que han estat fruit de la situació d’emergència sanitària viscuda. S’ha dividit en dues sessions principals, cadascuna amb una part interactiva final (duta a terme amb el qüestionari Mentimeter), més una darrera sessió de breakout amb diferents grups de debat.

La primera sessió, amb quatre ponents, ha presentat de forma global la situació a diferents NREN i NOC després de les restriccions i com s’està accelerant la reobertura en alguns països mentre que en d’altres es va pas a pas. Alguns NOC ja es troben treballant presencialment, mentre que d’altres no tornaran de forma presencial fins al 2021. Tots els NOC han notat importants canvis en l’ús dels seus serveis, alteracions en el tràfic d’entrada i un notable augment en l’ús de sistemes de transferència d’arxius i videoconferència. La segona sessió, amb tres ponències, ha estat una barreja de presentacions sobre l’impacte de la COVID-19 i la resolució dels problemes derivats per part dels NOC.

A la darrera sessió de la reunió, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, ha moderat una de les breakout rooms (sales de debat amb grups reduïts), que han tractat sobre els canvis en els perfils d’ús, les eines, els problemes i feedback rebut. A més, Gandia ha estat l’encarregada de reportar les conclusions finals d’aquests grups reduïts de debat.

Trobareu més informació i totes les presentacions al web del 12th SIG-NOC Meeting.

Comparteix