Migració dels repositoris de prestacions bàsiques a una nova infraestructura

Migració dels repositoris de prestacions bàsiques a una nova infraestructura

El servei del Repositori de Prestacions Bàsiques (RPB) inclou, un cop l’any, una actualització de la versió del programari DSpace amb el qual funciona el repositori.

Actualment, la darrera versió estable disponible de DSpace és la 6.4 i és la que usen els RPB que gestionem des del CSUC. En aquesta ocasió, doncs, el que s’ha fet és una migració a una nova infraestructura d’alta disponibilitat (basada en Kubernetes-Rancher). També s’ha aprofitat per incorporar algunes millores/novetats:

  • Implementar la funcionalitat AddThis, que permet la compartició dels ítems.
  • Afegir l’opció d’embargament indefinit als documents.
  • Adaptar la metadada “Versió del document” als estàndards d’OpenAIRE.
  • Aplicar correccions en la vista de les metadades dels ítems recol·lectats (per exemple, en els casos d’ítems recol·lectats del repositori TDX).
  • Incloure totes les metadades disponibles en l’estructura dels fitxers quan es fan exportacions de metadades (per extreure dades per la memòria, per exemple).

Actualment disposen del servei de RPB l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i el Tecnocampus. Properament també estarà disponible el del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix