UNIDisc supera els 1.000 usuaris i millora la seva interfície

UNIDisc supera els 1.000 usuaris i millora la seva interfície

El servei d’emmagatzematge en núvol UNIDisc ja compta amb 1.149 usuaris actius. A més, durant aquest any, el servei s’ha anat actualitzant amb diverses millores.

D’una banda, tant el seu client d’escriptori com el de mòbil funcionen amb el protocol OAuth2, fet que evita el haver d’autenticar-se cada cop que s’accedeix a UNIDisc. Per poder gaudir d’aquesta millora heu de tenir instal·lada la darrera versió del client, la 2.6.3, que ja està disponible al web del CSUC.

De l’altra, UNIDisc també ha actualitzat a la darrera versió la funcionalitat Collabora Office, un paquet d’eines d’ofimàtica basat en LibreOffice pensat especialment per a entorns corporatius. Collabora Office permet la gestió completa de documents en línia (documents de text, fulls de càlcul i presentacions) de forma col·laborativa.

Per complementar aquesta part d’edició en línia, UNIDisc també compta amb la funcionalitat draw.io, que permet la creació de diferents tipus de diagrames en línia.

UNIDisc, a banda de la gran capacitat d’emmagatzematge que proporciona, també ofereix altres prestacions, juntament amb la ja mencionada d’edició de documents en línia (amb Collabora Office), com ara la sincronització fora de línia, l’ús optimitzat per a tauletes i telèfons intel·ligents, un alt nivell de seguretat gràcies al sistema de protecció anti Ransomware, la capacitat d’afegir disc addicional privat (Amazon S3, Google Drive, etc.), la compartició de fitxers de forma segura i fàcil dins la comunitat educativa i investigadora gràcies al suport de CloudMesh de Géant, i la creació de grups de treball de diferents institucions per fomentar el treball transversal.

Comparteix