CODATA publica l'informe "Open Science for a Global Transformation"

CODATA publica l’informe “Open Science for a Global Transformation”

La UNESCO està preparant una Recomanació sobre la Ciència Oberta que serà adoptada pels Estats Membres el proper 2021.

Per contribuir a aquest procés, la UNESCO va posar en marxa una consulta mundial on es van reunir aportacions de totes les regions i interessats. L’equip de Ciència Oberta de la UNESCO va convidar a CODATA a presentar els resultats a través de l’informe “Open Science for a Global Transformation“, que ara ha estat publicat.

CODATA és el comitè de dades de l’International Science Council (ISC), la seva missió és promoure la col·laboració global per millorar la disponibilitat i usabilitat de les dades en totes les àrees de la recerca.

L’informe ha estat coordinat per CODATA i preparat per un grup d’experts format per membres de l’ ISC World Data System (WDS), GO FAIR i del International Council for Scientific and Technical Information (ICSTI).

Aquestes organitzacions mundials de dades i informació tenen la responsabilitat d’assessorar i promoure col·laboracions en relació amb les dades i la recerca; defensen la ciència oberta i posen especial èmfasi en maximitzar l’accés adequat al reús de les dades.

Els apartats de l’informe són:

 • Key aspects of a transition to Open Science: Summary as input towards the UNESCO Recommendation
 • Introduction: why is Open Science important and timely?
 • Data Together Organisations and Open Science
 • What are the objectives and benefits of Open Science?
 • Neglected aspects of Open Science
 • Open Science Infrastructures
 • Capacity Building for Open Science
 • Negative Impacts of Open Science and How to Address Them
 • A Global Consensus on Open Science: is it important and urgent?
 • What are the obstacles to reaching global consensus on Open Science and how can they be addressed?
 • Open Science and COVID-19

Podeu consultar l’informe complet a Zenodo.

Comparteix