Marc Romeu al CCUC, una nova col·lecció de la URL

Marc Romeu al CCUC, una nova col·lecció de la URL

La Universitat Ramon Llull (URL) ha afegit una nova col·lecció al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Es tracta de la Col·lecció de gravats, goigs, auques i llibres de la col·lecció Marc Romeu.

Aquesta col·lecció forma part del fons de la donació del col·leccionista Marc Romeu que va ser donada a la Biblioteca de Montserrat els anys 2017 i 2018. Conté gravats originals del xilògraf Ricard Marlet, sobre temes diversos, com ara: autoretrats, romeries a Montserrat, Mare de Déu de Montserrat, sants, etc.

També conté xilografies per a una edició de la Divina comèdia o el Quixot, entre d’altres, i gravats de Francesc Canyelles o Josep Obiols. Hi ha 70 auques de temes religiosos, històrics i populars, tant en català com en castellà, i 35 goigs dedicats a la Mare de Déu de Montserrat. A més, s’inclou una relació de llibres entrats al catàleg de la biblioteca.

Podeu consultar aquesta i totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix