La UB afegeix les "Cartes de restaurant (1980-2012)" a la Memòria Digital de Catalunya

La UB afegeix les “Cartes de restaurant (1980-2012)” a la Memòria Digital de Catalunya

La Universitat de Barcelona (UB) ha incorporat una nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya (MDC): “Cartes de restaurant (1980-2012)“.

Aquesta col·lecció està formada per més de 800 menús seleccionats del fons original donat per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i custodiat al CRAI Biblioteca de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació Campus de l’Alimentació de Torribera.

Les cartes, que daten des de la dècada dels 80 del segle XX fins a la primera dècada del segle XXI, van lligades al nom del periodista i crític gastronòmic Miquel Sen, recopilador dels documents i a qui van dedicats la majoria dels documents.

La col·lecció és testimoni del patrimoni culinari català i barceloní d’aquests anys amb presència de restaurants emblemàtics com ABaC, El Bulli, Ca l’Isidre, El Celler de Can Roca, Les Cols, Drolma, la Fonda Gaig, Gorria, Hotel Empordà, Lasarte, Neichel, Pitarra, El Racó de Can Fabes o Via Veneto, entre d’altres.

Properament estarà catalogada al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) i formarà part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix