Celebrat l'Infoshare de Géant sobre CNaaS

Celebrat l’Infoshare de Géant sobre CNaaS

El 7 d’octubre ha tingut lloc l’Infoshare virtual Offering Campus Network Management as A Service: Challenges and Lessons Learnt, organitzat pel projecte GN4-3 de Géant, que ha comptat amb la participació del CSUC.

Vàries xarxes acadèmiques i de recerca europees (NREN) han començat a oferir la gestió de les xarxes dels campus com a servei, el que s’anomena Campus Network Management as a Service (CNaaS), a les seves institucions connectades, ja sigui perquè les pròpies institucions o els governs els ho han demanat. Definir aquest nou model, automatitzar la infraestructura i compartir la gestió són alguns dels nous desafiaments a resoldre.

Per això, l’objectiu d’aquest Infoshare, conduït per Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, ha estat mostrar les experiències de tres NREN que ja estan oferint aquest servei: SUNET, FUNET i UNINETT.

SUNET ha explicat les característiques, antecedents i experiències amb l’inici de la posada en producció del seu servei. També ha parlat sobre components usats i el desenvolupament col·laboratiu amb altres NREN.

D’altra banda, FUNET ha presentat l’estat del servei, casos d’ús i opinions dels usuaris, així com els darrers avenços en les eines d’automatització i la plataforma de gestió compartida.

Per la seva part, UNINETT ha mostrat exemples d’oferta de serveis a dos nous clients, incloent el desplegament de connectivitat Wi-Fi a un gran campus i el desenvolupament del seu sistema d’alertes agregat que rep informació des de varis sistemes de monitoratge i els integra en un de sol.

Per últim, l’Infoshare ha finalitzat amb un torn obert de preguntes i un debat sobre els serveis CNaaS que ha comptat també amb la participació de la cap de Comunicacions del CSUC.

Trobareu les presentacions de l’Infoshare al web de Géant.

Comparteix