Les Biblioteques del CCUC: Biblioteca del Memorial Democràtic

Les Biblioteques del CCUC: Biblioteca del Memorial Democràtic

El Centre d’Informació i Documentació del Memorial Democràtic és un centre de recursos i de documentació de caràcter especialitzat en l’àmbit temàtic dels períodes de la Segona República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició a Catalunya.

Conserva, cataloga i difon aquest fons bibliogràfic i documental, que aplega una pluralitat de memòries relatives a la Guerra Civil, l’exili, la dictadura franquista i la recuperació de les llibertats i la democràcia, i el fa accessible a tota la ciutadania.

És accessible a estudiants, membres de la comunitat investigadora, professionals, entitats, associacions i a qualsevol persona interessada en el tema. Entre els serveis que ofereix als seus usuaris destaquen el servei de préstec i préstec interbibliotecari, recursos d’informació especialitzats i servei d’informació bibliogràfica, entre d’altres.

Consta d’una biblioteca especialitzada amb un fons format tant per publicacions actuals i novetats editorials com per publicacions de caire patrimonial, amb llibres que daten d’inicis del segle XX, la Segona República i els primers anys de dictadura. També disposa de publicacions de caràcter memorialístic i estudis de memòria, no només a Catalunya sinó també de conflictes armats, recuperació de la memòria i de processos de transició a diversos països del món.

Forma part de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG) i del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

El Centre d’Informació i Documentació gestiona també el Banc de la Memòria Democràtica. Es tracta d’un banc de dades virtual en forma de cercador web que permet l’accés als fons i col·leccions del Memorial Democràtic (el Banc Audiovisual de Testimonis, la Biblioteca, el Cens de Simbologia Franquista, Deportats catalans i Espanyols als Camps nazis, Expresos polítics, la Spanish Refugee Aid i la Xarxa d’Espais de Memòria).

Horaris i persona de contacte

De dimarts a divendres: de 10.00 a 14.00 h.
Dimarts i dijous: de 15.00 a 18.00 h.
Horari adaptat en motiu de la COVID-19: de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 h. (amb cita prèvia)
Persona de contacte: Mercè Pujadas Bartés (mpujadasb@gencat.cat)
Bústia de contacte: memorial.documentacio@gencat.cat
Adreça: Carrer Peu de la Creu, 4. 08001 Barcelona
Web: http://memoria.gencat.cat/ca/que-fem/centre-de-documentacio-del-memorial/
Telèfon: 93 634 7375 / 93 634 7354

La biblioteca del Centre d’Informació i Documentació del Memorial Democràtic està adherida al Servei de Préstec Interbibiotecari del CSUC, podeu consultar-ne les dades de contacte.

Comparteix