En funcionament el Repositori del Departament d'Educació

En funcionament el Repositori del Departament d’Educació

El mes d’octubre s’ha posat en marxa, des de la Biblioteca del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el repositori digital RDE.

El repositori està gestionat per la Biblioteca i té com a objectiu recollir, preservar, difondre i garantir l’accés obert a les publicacions que són fruit del treball de la institució, per conservar-ne el coneixement, la producció intel·lectual i la memòria corporativa.

Es tracta d’una eina col·laborativa, en creixement continuat, que permet emmagatzemar la producció i les col·leccions digitals de les diferents unitats del Departament, serveis territorials i serveis educatius, entre d’altres.

La tipologia de la documentació és variada i inclou tant documents audiovisuals, com administratius i d’altres: campanyes informatives, cartes, cartells, col·leccions, comunicacions a jornades, estudis, formacions, fotografies, fullets, infografies, informes, instruccions, manuals, mapes, presentacions, protocols, publicacions, retallables, tríptics, vídeos, etc.

Des del CSUC s’ha dut a terme la implementació i desenvolupament tècnic del repositori a través del servei de Repositori de Prestacions Bàsiques (RPB). Actualment ja són quatre les institucions que usen aquest servei: l’IRTA, la UIC, el TecnoCampus i, ara també, el Departament d’Educació.

Podeu trobar més informació i la notícia completa publicada des del Departament, al butlletí EduCentres.

Comparteix