CELEBRADA LA 3A EDICIÓ DEL CURS SOBRE L’ÚS DEL SERVEI DE CÀLCUL

CELEBRADA LA 3A EDICIÓ DEL CURS SOBRE L’ÚS DEL SERVEI DE CÀLCUL

El 29 d’octubre, el CSUC ha organitzat la tercera edició de la jornada de formació sobre l’ús del servei de càlcul. En aquesta ocasió i a conseqüència de la COVID-19, el curs s’ha celebrat de forma virtual a través de videoconferència.

L’objectiu de la formació ha estat mostrar la infraestructura de càlcul del Consorci, el programari disponible, les eines de desenvolupament i l’entorn de treball.

Adreçat tant als usuaris del servei de càlcul del CSUC com a aquells investigadors interessats en conèixer com accedir i calcular-hi, el curs ha comptat amb la participació de més d’una desena d’assistents.

Durant la formació, els participants han pogut conèixer en detall el maquinari de càlcul i el funcionament de gestor de cues SLURM. A més, s’han detallat casos d’ús de llançament de diferents tipus de treballs a la infraestructura del CSUC i s’ha parlat de bones pràctiques en l’entorn de treball. També s’ha mostrat als participants l’ús del gestor de paquets Conda.

Per finalitzar, el curs ha comptat amb una sessió pràctica (hands on) d’ús d’aplicacions, com ara Gaussian, NAMD, SIESTA, R, OpenFOAM i de compilació de codis propis.

Podeu consultar les presentacions del curs a l’Slideshare del CSUC.

Comparteix