Celebrada la 1a sessió de les Jornades de Revistes de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes

Celebrada la 1a sessió de les Jornades de Revistes de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes

El 20 d’octubre ha tingut lloc la primera sessió de les quatre que conformen les Jornades de Revistes de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes, organitzades per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona (CRICC), l’AQU Catalunya i el CSUC.

Aquesta primera sessió titulada “La millora de la qualitat de les revistes i la seva avaluació” ha comptat amb la participació d’Esteve Arboix, secretari de la Comissió d’Avaluació de la Recerca (CAR) d’AQU Catalunya; Ismael Ràfols, investigador sènior del Centre d’Estudis de Ciència i Tecnologia (CWTS), Universitat de Leiden, i Flocel Sabaté, catedràtic d’Història Medieval de la UdL i membre de la Comissió Específica d’Humanitats de la CAR. L’encarregat de moderar les intervencions ha estat Martí Casadesús, director de l’AQU Catalunya.

A la sessió s’ha mostrat el procediment i els criteris d’avaluació del professorat usats per AQU Catalunya en els processos d’acreditació de la recerca. S’ha realitzat especial èmfasi en els criteris de qualitat de les revistes i editorials científiques en l’àmbit humanístic.

A més, s’han analitzat els principis de la declaració DORA i del Manifest de Leiden que proposen canvis en els actuals sistemes d’avaluació de la recerca. A partir d’aquests, s’ha iniciat un debat sobre l’afectació que podrien tenir en l’impacte associat a les revistes, com ara el seu impacte social.

A continuació, trobareu el vídeo de la retransmissió en directe:

Comparteix