La UAB escull nou rector/a amb la plataforma de votació electrònica del CSUC

La UAB escull nou rector/a amb la plataforma de votació electrònica del CSUC

El 27 d’octubre a partir de les 10.00 h. i fins al 28 d’octubre a les 18.00 h. ha tingut lloc la primera volta de les eleccions a rector/a de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que estaven previstes per al passat mes de maig però que van haver de suspendre’s amb motiu de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la COVID-19.

En cas d’haver-hi una segona volta, es seguiran els mateixos horaris els dies 2 i 3 de novembre. La proclamació dels resultats definitius per part de la junta electoral general de la UAB tindrà lloc el 30 d’octubre per a la primera volta i el 6 de novembre, per a la segona.

Per primera vegada, les eleccions a rector/a es fan íntegrament per votació electrònica a través de la plataforma de vot electrònic de les universitats públiques catalanes que gestiona el CSUC. És a dir, el vot es podrà emetre a través de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil amb connexió a internet.

La UAB ha adoptat ja el sistema de votació electrònica del CSUC en diverses comtesses electorals per escollir els representants de la comunitat universitària a les eleccions al Claustre i a les juntes de facultat o escola, així com a les eleccions sindicals.

La plataforma de vot electrònic de les universitats públiques de Catalunya inclou sistemes de seguretat que garanteixen l’anonimat dels vots emesos i disposa de les eines necessàries per tal que els votants puguin comprovar que el seu vot ha estat emès correctament, sense que es pugui establir la connexió entre el votant i el seu vot.

El rector/a és el màxim representant institucional de la universitat i és escollit per sufragi universal ponderat per tota la comunitat universitària; el seu mandat té una durada de quatre anys i una mateixa persona pot exercir el càrrec durant un màxim de dos mandats. Només poden presentar-se a rector o rectora els catedràtics i catedràtiques d’universitat.

Font: UAB

Comparteix