"El canvi accelerat i exigent de les revistes científiques": 2a sessió de les Jornades de RACO

“El canvi accelerat i exigent de les revistes científiques”: 2a sessió de les Jornades de RACO

El 27 d’octubre ha tingut lloc la segona sessió de les quatre que conformen les “Jornades de Revistes de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes“, organitzades per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona (CRICC), l’AQU Catalunya i el CSUC.

Amb el títol “El canvi accelerat i exigent de les revistes científiques”, aquesta segona sessió ha comptat amb la participació de Jamie Hutchins, Director Open Access Innovation de ProQuest; Alexandre López-Borrull, professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i Cristóbal Urbano, professor de la Universitat de Barcelona. La moderació de la sessió ha anat a càrrec de Candela Ollé, professora de la UOC.

Durant la sessió s’ha presentat l’estructura i característiques de les noves bases de dades científiques (Dimensions, Lens, DOAJ, etc.) i s’ha descrit com han de ser les metadades que han de subministrar les revistes per tal que els seus articles apareguin ben indexats.

A més, s’han mostrat els nous indicadors basats en els usos dels articles i la seva compartició en xarxes socials i s’ha valorat la seva utilitat per a editors i autors. També s’han descrit les característiques del Pla S (promogut per agències de finançament per donar suport a l’accés obert) i les implicacions que té per a les revistes científiques (han de complir diversos requisits tècnics i legals).

A continuació, trobareu el vídeo de la retransmissió en directe.

Comparteix