Ciència oberta, de les bones intencions als fets

Ciència oberta, de les bones intencions als fets

L’Open Science Policy Platform (OSPP) és un grup assessor d’alt nivell que la Direcció General per a la Recerca i la Innovació de la Comissió Europea va establir, el 2016, per tal d’assessorar a la Comissió sobre com desenvolupar la Política de la Ciència Oberta. Està formada per un grup de 25 experts europeus que, en aquests moments, té per chair l’espanyola Eva Méndez.

El 2018, l’OSPP va publicar unes recomanacions sobre la Ciència Oberta que ordenava les diferents activitats en vuit prioritats o àrees clau de resultats. Aquesta classificació ha tingut una acollida important perquè és la que ha servit també a la League of European Research Universities (LERU) o a la Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER) per establir un full de ruta o agendes per avançar cap a la ciència oberta.

Ara, l’OSPP ha publicat un informe que es ressenya al Blok de BiD. Aquest document, de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta del CSUC, posa èmfasi en que hem de cloure el període de discussions teòriques sobre la ciència oberta i n’hem d’encetar un altre d’acció on cada agent del sistema de recerca (totes les entitats finançadores, totes les universitats, totes les societats científiques…) ha de fixar a què es comprometen per fer avançar de forma immediata els objectius de la ciència oberta.

Podeu llegir la ressenya completa al Blok de BiD.

Comparteix