L'impacte de la ciència oberta en les biblioteques obre les XIV Jornades de l'associació portuguesa de documentalistes de salut

L’impacte de la ciència oberta en les biblioteques obre les XIV Jornades de l’associació portuguesa de documentalistes de salut

El 29 i 30 d’octubre ha tingut lloc les XIV Jornades de l’associació APDIS (Associação Portuguesa de Documentação e Informação de Saúde) amb seu a Lisboa (Portugal), que a conseqüència de la COVID-19 s’han celebrat de forma virtual.

El CSUC ha estat l’encarregat de dur a terme la conferència inaugural de la mà de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, qui ha presentat “Ciència oberta: el seu impacte en biblioteques i centres de documentació i informació“.

La conferència ha tractat sobre l’origen, implicacions, significat, atributs i motivacions de la ciència oberta. S’han exposat els vuit reptes o àrees clau de resultats en què la Comissió Europea descompon la ciència oberta i s’han esmentat algunes de les accions que diferents països i associacions han pres per facilitar la consecució dels objectius d’aquest moviment. Per acabar, s’han suggerit accions pràctiques que poden realitzar-se des de qualsevol institució, cosa que es farà a partir de les realitzacions en curs a les universitats de Catalunya.

A continuació, trobareu el vídeo d’aquesta conferència inaugural:

Per a més informació sobre les jornades podeu consultar el web d’APDIS.

Comparteix