El CSUC explica les seves experiències en ciència oberta i gestió de dades a l'IDIBELL

El CSUC explica les seves experiències en ciència oberta i gestió de dades a l’IDIBELL

El passat 2 de novembre, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha organitzat el workshop en línia “Research Data Management & Open Science”, un seminari de caràcter intern que ha estat impartit pel CSUC en el marc de la Setmana de l’Accés Obert 2020.

El seminari ha constat de dues ponències. La primera, a càrrec de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, ha estat “Gestionar la informació sobre la recerca en el marc de la ciència oberta” i ha tractat sobre els canvis en la comunicació científica pel que fa al moviment de la ciència oberta en general i, en concret, les diferents accions que es duen a terme al CSUC per disminuir l’esforç d’adaptació a aquests nous requeriments.

La segona ponència, “Research data management: DMP & repository“, de Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d’Informació, ha explicat les diferents activitats que es realitzen en el servei de gestió de dades que s’ofereixen des de les universitats catalanes i els centres de recerca i ha presentat l’eiNa DMP per a fer plans de gestió de dades, així com el repositori de dades de recerca DataverseCAT per publicar en obert les dades.

Comparteix