El CSUC participa al projecte europeu EuroCC per impulsar la supercomputació a la indústria

El CSUC participa al projecte europeu EuroCC per impulsar la supercomputació a la indústria

El CSUC ha començat a col·laborar en el projecte The National Competence Centers in the Framework of EuroHPC (EuroCC) que té l’objectiu de crear una xarxa de centres de competències nacionals (NCC) en els 33 estats participants, al servei de la indústria (especialment de les PIME), de l’entorn acadèmic i de les administracions públiques.

EuroCC suposa una inversió total de 56,3 M€, dels quals el 50% són finançats per la Comissió Europea a través de la iniciativa EuroHPC. El projecte pretén donar suport i fomentar les fortaleses nacionals en competències de la computació d’alt rendiment o càlcul d’altes prestacions (HPC, per les seves sigles en anglès) i amb això cobrir les mancances existents i augmentar la usabilitat d’aquestes tecnologies en els diferents Estats per proporcionar una base de referència d’excel·lència europea.

A l’Estat espanyol el projecte té vuit socis, tots ells membres de la Red Española de Supercomputación (RES) on hi figura el CSUC. En concret, dins EuroCC el Consorci participa als work packages 22.1 (Management), 22.2 (Training and skills development), 22.3 (Technology transfer/Business development), 22.6 (Facilitation of access to scientific and technical expertise and knowledge pools) i 22.7 (Awareness creation and collaboration).

Amb EuroCC es vol que les PIME adquireixin experiència tècnica, coneguin opcions de finançament específic, capacitats d’anàlisi de dades d’alt rendiment (HPDA) i intel·ligència artificial (IA) que els permetin superar les principals barreres per accedir als recursos d’HPC. A la fi del projecte, que té una durada de dos anys, s’esperen millores en l’adopció de solucions HPC en els entorns acadèmic, industrial i de l’administració pública.

Trobareu més informació sobre aquest projecte al web d’EuroCC.

*Aquest Projecte ha rebut finançament de l’European High-Performance Computing Joint Undertaking (JU) sota l’acord de subvenció No 951732. La JU rep suport del programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 i d’Alemanya, Bulgària, Àustria, Croàcia, Xipre, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Letònia, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia, Espanya, Suècia, Regne Unit, França, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Eslovàquia, Noruega, Suïssa, Turquia, República de Macedònia, Islàndia i Montenegro.

Comparteix