Celebrada la 3a sessió de les Jornades de RACO dedicada als canvis, millores i noves possibilitats de RACO

Celebrada la 3a sessió de les Jornades de RACO dedicada als canvis, millores i noves possibilitats de RACO

El 3 de novembre ha tingut lloc la tercera sessió de les quatre que conformen les “Jornades de Revistes de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes“, organitzades per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona (CRICC), l’AQU Catalunya i el CSUC.

Amb el títol “Canvis, millores i noves possibilitats de RACO” la sessió ha comptat amb la participació de tres ponents del CSUC: Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, Iris Parusel, tècnica de Recursos d’Informació i Natalia Torres, cap d’Aplicacions i Projectes. La moderació ha anat a càrrec de Sandra Reoyo, cap de Ciència Oberta del CSUC.

Durant la sessió s’ha mostrat el canvi de versió del programari amb el que funciona RACO, l’OJS, que ha obert noves possibilitats i millores per a les revistes facilitant a més la creació de nous serveis. S’han explicat els més destacables: personalització, ORCID per als autors, DOI i núvols de paraules clau per als articles i altmètriques, entre d’altres. La sessió ha inclòs també una exposició dels objectius de la ciència oberta respecte a posar la producció científica en obert a través de repositoris federats.

A continuació, trobareu el vídeo de la retransmissió en directe.

Comparteix