El CSUC organitza una sessió virtual sobre digitalització

El CSUC organitza una sessió virtual sobre digitalització

El 4 de novembre ha tingut lloc una sessió virtual de digitalització organitzada per l’Àrea de Biblioteques del CSUC que ha comptat amb la participació d’Assumpta Pujol, cap de la Unitat de Gestió de la Col·lecció del CRAI de la Universitat de Barcelona (UB), David Martínez, tècnic del Centre de Digitalització de la UB, Sandra Reoyo, cap de Ciència Oberta del CSUC, i René Bueno, delegat comercial d’Artyplan.

L’objectiu de la sessió ha estat facilitar a les biblioteques col·laboradores del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) una visió global sobre què és la digitalització, quins documents són susceptibles de digitalitzar-se i com es pot dur a terme aquest procés.

Per part del CRAI de la UB han explicat què és digitalitzar, per què és important digitalitzar i què implica, tot destacant la importància de la planificació. Posteriorment, han mostrat els diferents formats i estàndards de digitalització i han presentat el Centre de Digitalització de la Universitat de Barcelona i els serveis que ofereix.

Des de l’Àrea de Ciència Oberta del CSUC, s’ha donat resposta a la pregunta de si digitalitzem, on ho posem? I s’han comentat els repositoris digitals Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) i Memòria Digital de Catalunya (MDC), els avantatges de tenir les col·leccions digitalitzades en repositoris cooperatius i com es pot participar a RACO i MDC.

Per últim, des d’Artyplan han explicat què cal tenir en compte en un projecte de digitalització, els serveis de digitalització i els serveis addicionals que ofereixen, per acabar presentant el seu repositori Artydoc.

Comparteix