Resum dels workshops conjunts de LIBER i OCLC sobre ciència oberta

Resum dels workshops conjunts de LIBER i OCLC sobre ciència oberta

Al llarg del mes d’octubre LIBER (l’associació europea de biblioteques de recerca) i l’àrea de recerca de la cooperativa de biblioteques OCLC han celebrat un cicle de seminaris sobre ciència oberta.

Aquesta sèrie de debats s’ha basat en l’Open Science Roadmap de LIBER i té per intenció ajudar les biblioteques de recerca a imaginar la infraestructura de suport per a la ciència oberta (Open Science, OS) i el seu paper a nivell local, nacional i global.

Aquest cicle de seminaris havia estat inicialment previst per celebrar-se el març passat a Viena durant la conferència europea d’OCLC, però l’esdeveniment es va cancel·lar a conseqüència de la pandèmia i ara s’ha fet de forma telemàtica.

LIBER Open Science Roadmap és una guia excel·lent per fomentar la ciència oberta. En aquest document es demana a les biblioteques que “defensin la ciència oberta a nivell local i internacional, que donin suport a la ciència oberta mitjançant eines i serveis, i que ampliïn l’impacte del seu treball mitjançant la col·laboració i les associacions”.

El contingut dels seminaris ha estat el següent:

Podeu accedir als resums dels seminaris al web de LIBER.

Comparteix