La usuària del CSUC Carme Rovira guardonada amb un ERC Sinergy Grant

La usuària del CSUC Carme Rovira guardonada amb un ERC Sinergy Grant

La professora d’investigació ICREA i usuària del servei de càlcul científic del CSUC, Carme Rovira, ha estat reconeguda amb un ajut Synergy Grant del Consell Europeu de Recerca (ERC) en la convocatòria d’aquest 2020.

Rovira, del Departament de Química Inorgànica i Orgànica de la Universitat de Barcelona, ha rebut aquest reconeixement juntament amb els investigadors Gideon Davies, de la Universitat de York (Regne Unit), i Hermen Overkleeft, de la Universitat de Leiden (Països Baixos), per al seu projecte “Activity-Based Profiling of Glycoprocessing Enzymes for Human Health and a Sustainable Society“. Aquest ajut dota d’un finançament de 9,1 milions d’euros la recerca que duen a terme aquests investigadors en el camp dels enzims que processen els glicans (sucres complexos), una recerca amb implicacions rellevants per a la salut humana i per a una societat sostenible.

Els Synergy Grants es troben entre els guardons més prestigiosos d’Europa i es concedeixen a equips d’investigadors que treballen junts per afrontar grans reptes científics.

Trobareu més informació a la notícia publicada per la UB.

Comparteix