El MACBA presenta el seu repositori digital a la X trobada de centres de documentació d'art contemporani

El MACBA presenta el seu repositori digital a la X trobada de centres de documentació d’art contemporani

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha participat a la X Trobada de centres de documentació d’art contemporani, que ha tingut lloc els dies 22 i 23 d’octubre al museu Artium de Vitòria. L’edició d’enguany ha analitzat la gestió del patrimoni documental als centres especialitzats i ha posat llum als diferent projectes digitals que desenvolupen museus, universitats o centres de documentació.

Un dels presentats, a càrrec de Paloma Gueilburt, ha estat el Repositori Digital MACBA, un projecte transversal que va començar les seves primeres passes el 2013, i que es va obrir al públic el 2019 amb l’objectiu de preservar i fer difusió de les obres d’art de la Col·lecció del MACBA, especialment les audiovisuals i els documents de l’arxiu nascuts digitals o bé digitalitzats. En el transcurs de la presentació, la tècnica del Repositori Digital MACBA, Paloma Gueilburt, ha fet una menció especial al CSUC, qui ha estat l’encarregat de la creació i desenvolupament tècnic del repositori, ha adaptat a les necessitats del MACBA el programari base DSpace, ha portat a terme les càrregues massives de dades, l’automatització de diferents processos interns i ha afegit a la interfície pública aplicacions aptes per a la consulta de les dades.

El repositori s’organitza en dos grans grups: el “Fons Artístic“, format per les obres de la Col·lecció nascudes digitals o digitalitzades, i el “Fons Documental“, compost per fons personals d’artistes i altres agents relacionats amb l’art contemporani, pel propi fons històric que documenta l’activitat de la institució i per col·leccions documentals de l’Arxiu i la Biblioteca.

Recupera la presentació de Paloma Gueilburt, tècnica del Repositori Digital MACBA, a la X Trobada de centres de documentació d’art contemporani:

 

Comparteix