La UB escollirà rector a través del servei de votació electrònica del CSUC

La UB escollirà rector a través del servei de votació electrònica del CSUC

L’11 de novembre, el Consell de Govern de la Universitat de Barcelona (UB), reunit en sessió extraordinària, ha aprovat modificar la normativa per tal que les properes eleccions al Rectorat es puguin fer mitjançant votació electrònica, a través de la plataforma de vot electrònic de les universitats públiques catalanes que gestiona el CSUC.

La actual situació sanitària derivada de la COVID- 19 ha motivat aquest canvi, alhora que també s’ha aprovat un ajornament del calendari electoral: la primera volta tindrà lloc del 10 de desembre fins a l’11 de desembre, i la segona volta, si escau, serà del 17 de desembre al 18 de desembre. La campanya electoral començarà el proper 24 de novembre i durarà fins al 9 de desembre.

En aquestes eleccions es presenten tres candidatures: la dels catedràtics de Psicologia, Joan Guàrdia, i de Dret, David Vallespín, i la de l’actual rector, Joan Elias, que repeteix. Els tres candidats s’havien enfrontat en les passades eleccions.

La UB ha adoptat ja el sistema de votació electrònica del CSUC en altres comtesses electorals, però ara serà el primer cop que l’utilitzarà per escollir rector. La plataforma de vot electrònic de les universitats públiques de Catalunya inclou sistemes de seguretat que garanteixen l’anonimat dels vots emesos i disposa de les eines necessàries per tal que els votants puguin comprovar que el seu vot ha estat emès correctament, sense que es pugui establir la connexió entre el votant i el seu vot.

Igual que la UB, el passat mes d’octubre, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va escollir també al seu nou rector, el catedràtic Javier Lafuente, mitjançant l’ús de la plataforma de vot electrònic de les universitats públiques de Catalunya.

Comparteix