L’Institut del Teatre afegeix el Fons Consol Villaubí al CCUC

L’Institut del Teatre afegeix el Fons Consol Villaubí al CCUC

Durant el mes d’octubre, l’Institut del Teatre ha afegit al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) una nova col·lecció especial: el Fons Consol Villaubí, 1951-1983.

El fons està format principalment per les fotografies de les diverses representacions i assajos realitzats pel Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona realitzades entre 1970 i 1983, retalls de premsa, programes de mà, més d’una norantena de cartells originals i impresos, esbossos escenogràfics, que ocupen 8 capses d’arxiu, dos telons, i 53 peces d’indumentària escènica. També hi ha alguna documentació personal des de la seva etapa d’alumna de l’Institut del Teatre, i de quan era ballarina des dels anys 50.

Consol Villaubí i Pons (Badalona, 1932-Barcelona, 2019). Va ser una ballarina, coreògrafa catalana i una de les pioneres en introduir el ballet contemporani a Catalunya. Va iniciar els seus estudis a l’Institut del Teatre de Barcelona amb els mestres Joan Magrinyà i Marina Noreg. I va continuar els seus estudis a l’Institut Chorégraphique du Théâtre National de l’Opéra de París. Va formar part de la companyia Joan Tena, pioner l’hora de fundar una companyia independent de dansa a Barcelona.

Entre 1956 i 1961 va ballar amb la companyia Ballet moderne de Paris. També va realitzar gires d’investigació coreogràfica i d’intercanvi a Moscú, Nova York, Itàlia, el Regne Unit i Suïssa. L’any 1972 va fundar el Ballet Experimental de l’Eixample de Barcelona, del qual va ser directora i coreògrafa amb l’assessorament artístic d’Arnau Puig, que era el seu home i cofundador de Dau del Set. Allunyant-se del món del ballet clàssic va col·laborar amb un gran nombre de professionals de diversos àmbits artístics contemporanis, alguns part del grup artístic Dau al Set, com per exemple Joan Brossa o Joan Josep Tharrats.

Comparteix