El CSUC participa a l'Infoshare de Géant sobre automatització a les NREN

El CSUC participa a l’Infoshare de Géant sobre automatització a les NREN

El 16 de desembre ha tingut lloc l’Infoshare virtual Orchestration, Automation and Virtualisation in the NRENs. Ready, Steady, Go!, organitzat per Géant amb la col·laboració del CSUC.

El creixent ús de serveis en núvol, IoT i nous serveis de xarxa està accelerant la utilització de l’automatització i orquestració a tots els nivells. Algunes xarxes acadèmiques i de recerca europees (NREN) van iniciar aquest camí cap a l’automatització ja fa algun temps, altres estan començant. Els enginyers de xarxa solen estar molt enfeinats operant la xarxa i començar tot el procés d’automatitzar i orquestrar les tasques de forma eficient pot portar tant temps que els seus beneficis poden semblar llunyans. Igualment, l’automatització s’està imposant cada cop més i cal estar preparat.

Per això, l’Infoshare, que ha estat conduit per Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, ha començat amb una introducció al treball en Orquestració, Automatització i Virtualització (OAV) i ha mostrat com el projecte GN4-3 de Géant té com a objectiu ajudar les NREN en el seu camí cap a l’automatització oferint-les una terminologia comú, un projecte d’arquitectura, la formació dels equips…

A continuació, Susanne Naegele-Jackson, de FAU-DFN, ha parlat sobre les diferents arquitectures d’OAV, mostrant els seus punts en comú i les seves diferències. També ha comentat els principis de la TM Forum Open Digital Architecture (ODA) com a model que pot servir per mapejar l’arquitectura de qualsevol organització, mentre es manté la flexibilitat d’escollir com implementar els processos a cada domini. Roman Łapacz, de PSNC i Iacovos Iannou, de CYNEt, han mostrat algunes de les arquitectures mapejades. En concret, s’han presentat els exemples de SURFNET, CYNET i SPA (de Géant).

L’Infoshare ha comptat també amb una presentació, a càrrec de la cap de Comunicacions del CSUC sobre la formació en OAV, creada per membres de la comunitat de Géant i adreçada a enginyers de xarxa però també a directius que vulguin conèixer més sobre els motius per passar a l’automatització; ja que no es tracta només d’automatitzar les tasques habituals sinó de procurar un canvi a nivell global que involucri tota l’organització.

Per últim, s’ha finalitzat amb un resum dels temes tractats i un debat obert al voltant de l’OAV.

Trobareu les presentacions de l’Infoshare al web de Géant.

Comparteix