La UAB afegeix la seva tesi 9.200 a TDX

La UAB afegeix la seva tesi 9.200 a TDX

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja compta amb 9.200 tesis incorporades al repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX).

La tesi número 9.200 porta per títol Evolución y ventajas en la utilización de los abordajes mínimamente invasivos en la patología pancreática, ha estat escrita per Olga Morató Redondo, dirigida per Luis Grande Posa i José Ignacio Poves Prim, i presentada al Departament de Cirurgia de la UAB.

La cirurgia mínimament invasiva, percutània, endoscòpica, laparoscòpica i robòtica aplicada a la patologia pancreàtica, té els seus orígens a finals del segle XX, principis del XXI. Aquest tipus de cirurgia s’ha anat introduint de forma gradual en centres de referència en cirurgia mínimament invasiva i en especial dedicació a la cirurgia pancreàtica. A més, és una evidencia mèdica la millora de la morbimortalitat en pacients amb pancreatitis aguda greu intervinguts de manera mínimament invasiva.

Per això, l’objectiu d’aquesta tesi ha estat avaluar i millorar els propis resultats tant en l’ús dels abordatges mínimament invasius en la pancreatitis aguda greu com en la realització de la duodenopancreatectomia cefàlica laparoscòpica. Actualment ambdós sectors de la cirurgia pancreàtica són en molts països realitzats de forma habitual mitjançant abordatges mínimament invasius, demostrant la seva viabilitat i millora, sempre i quan siguin realitzats en mans expertes i en centres especialitzats en cirurgia pancreàtica.

Comparteix