RACO afegeix 5 noves revistes i 2 noves institucions participants al desembre

RACO afegeix 5 noves revistes i 2 noves institucions participants al desembre

El mes de desembre s’han afegit 5 revistes, dues d’elles de dues noves institucions participants, al repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO).

La Universitat Pompeu Fabra ha fet pública la revista RESERCLE, Revista de la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera, amb la qual participa usant la modalitat del RACO Professional. Es tracta d’una publicació que té com a destinataris els investigadors i professionals que es dediquen a la recerca i/o ensenyament de la llengua catalana i la seva cultura. La temàtica de la revista és l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua, la literatura i la cultura catalanes i de tots els factors que hi intervenen, tant des del punt de vista dels aprenents com des del punt de vista dels docents i dels entorns d’aprenentatge.

L’Institut Ramon Muntaner ha publicat també dues revistes: GAUSAC, del Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès, on es publiquen els estudis relacionats amb l’àmbit d’interès del propi Grup (a més d’incloure seccions sobre patrimoni, opinió, ressenyes, etc.) i la capçalera Limes. Revista d’arqueologia, del Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, que és una publicació científica que té com a marc geogràfic les comarques del Vallès i recull articles i dossiers temàtics sobre arqueologia.

D’altra banda, l’Association Française de Catalanistes s’incorpora a RACO amb la seva publicació Révue d’Études Catalanes, que té per objectiu promoure, desenvolupar i difondre la catalanística a França, des d’una vessant multidisciplinària, amb volums monogràfics vinculats als diferents àmbits de la cultura catalana. Els col·laboradors són investigadors d’arreu del territori lingüístic català i de França.

Per últim, el Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada també s’afegeix com a institució participant a RACO incorporant la seva publicació El Pou que recull treballs sobre la història i el patrimoni dels barris del Districte d’Horta-Guinardó de Barcelona. Els articles són, en general, fruit d’una recerca pròpia aportant les fons documentals sobre les quals es basen.

Amb aquests nous títols, ja són 530 les revistes disponibles a RACO, de 102 institucions editores participants.

Comparteix