Les Biblioteques del CCUC: El Centre de Documentació de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

Les Biblioteques del CCUC: El Centre de Documentació de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

El Centre de Documentació de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, creat l’any 2006, és l’únic d’aquestes característiques a l’Estat Espanyol i un dels pocs existents arreu d’Europa. Es tracta d’un espai físic i virtual, gratuït i obert a tothom, on es recull, s’organitza i es difon informació de tota mena referida al paisatge en general (des de l’urbanisme, l’ecologia, la salut o l’arquitectura i passant per la fotografia, el cinema, o la literatura), tot posant un èmfasi especial en els casos català i europeu. Actualment el seu fons és de més de 4.700 documents.

Les seves funcions principals són donar suport als tècnics de l’Observatori del Paisatge en el desenvolupament de la seva activitat i als treballs de recerca sobre paisatge realitzats per institucions o particulars, i oferir la màxima informació actualitzada i de qualitat a les persones interessades en el paisatge. Per aconseguir-ho ofereix els següents serveis:

  • Consulta del fons: el fons és d’accés públic i només cal concertar cita prèvia o fer consultes via correu electrònic o telèfon (centre.documentacio@catpaisatge.net).
  • El centre està adherit al servi de préstec interbibliotecari del CSUC.
  • Intercanvi d’informació i documentació amb organismes, institucions i investigadors.
  • Espai polivalent, que ha esdevingut el punt de benvinguda de les visites que rep l’entitat, i que permet acollir grups de màxim 40 persones.

El Centre forma part de xarxa catalana DocAmbCat, la xarxa RECIDA (Red de Centros de Información y Documentación Ambiental) d’àmbit estatal i la Xarxa de centres de documentació de paisatge a nivell europeu.

Horari i persona de contacte

Responsable del Centre: Gemma Bretcha
Contacte: centre.documentacio@catpaisatge.net
Adreça: C/Hospici, 8- 1r. 17800 Olot (Girona)
Telf. 972 27 35 64
Web: www.catpaisatge.net

El Centre de Documentació de l’Observatori del Paisatge de Catalunya està adherit al Servei de Préstec Interbibliotecari del CSUC, podeu consultar-ne les dades de contacte.

Comparteix