Signat el 1r acord transformatiu a la Universitat de Barcelona

Signat el 1r acord transformatiu a la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona, mitjançant el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI), ha signat el primer acord transformatiu amb l’editorial Cambridge University Press.

Aquest acord, vigent des de gener de 2021, garanteix l’accés a totes les revistes d’aquesta editorial com fins ara. Però, a la vegada, també permet que els articles que s’hi publiquin, on l’autor de correspondència sigui de la UB, siguin d’accés obert sense cost addicional. S’elimina, per tant, el pagament d’APC (Article Processing Charge), tant si es publica en una revista d’accés obert complet com si es fa en una revista que ofereix l’opció híbrida (publicar puntualment en obert un article en una revista d’accés per subscripció).

L’acord té una durada de tres anys i ja està publicat al registre d’acords transformatius de l’ESAC. Podeu trobar més informació a la pàgina sobre Publicar en accés obert del CRAI de la UB.

Comparteix