El fons del Museu del Joguet de Catalunya s'incorpora al CCUC

El fons del Museu del Joguet de Catalunya s’incorpora al CCUC

Aquest gener s’ha integrat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) el Centre de Documentació del Museu del Joguet de Catalunya.

Aquest museu es va inaugurar al 1982 en els locals de l’antic Hotel Paris, gràcies a la col·laboració de Lluís Duran. Situat en un entorn immillorable, el nou equipament va aconseguir posicionar-se ben aviat dins l’oferta cultural de Figueres i esdevenir un dels més actius i populars. Tot just el primer any de l’obertura es va arribar a la xifra de 20.000 visitants. Joan Brossa en parlava qualificant-lo com “el millor museu de l’Empordà”.

El Centre de Documentació del Museu del Joguet de Catalunya és un lloc de consulta i de recerca, especialitzat en el món del joc i del joguet. L’espai disposa de més de 10.000 registres bibliogràfics i revistes especialitzades, d’àmbit nacional i internacional. Inclou també un arxiu fotogràfic especialitzat, d’infants amb el seu joguet, un arxiu de catàlegs de fabricants de joguines de tot el món i un arxiu de cartells de fabricants i d’exposicions de joguets. El fons bibliogràfic i documental pot consultar-se gratuïtament, prèvia reserva dintre de l’horari d’obertura del centre.

Des del CSUC s’ha dut a terme un estudi per determinar les possibles opcions de reconversió i catalogació d’aquest fons. L’opció recomanada ha estat integrar aquest fons manualment dins el CCUC. L’empresa contractada per fer-ho, que ha estat formada pel CSUC, ja ha començat a treballar-hi.

Comparteix