Les Biblioteques del CCUC: La Biblioteca del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya

Les Biblioteques del CCUC: La Biblioteca del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya

La Biblioteca del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va ser creada a Barcelona el 1890 per l’Associació d’Arquitectes de Catalunya, a proposta de l’arquitecte Josep Vilaseca. Inicialment, el seu fons es va formar gràcies a les donacions de les nodrides biblioteques personals de J.Oriol Mestres, F. Del Villar, Jeroni Martorell i especialment, Bonaventura Pollés. El Col·legi d’Arquitectes, com a continuador de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya, es va fer càrrec de la biblioteca l’any 1942.

Des de llavors, la Biblioteca té com a missió adquirir, conservar, gestionar i difondre el patrimoni bibliogràfic i documental del COAC, per resoldre les necessitats informatives dels arquitectes col·legiats i la societat en general.

En les seves cinc seus (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa) compta amb prop de 190.000 volums, principalment d’arquitectura, construcció i urbanisme, però també d’art, disseny, paisatgisme, sociologia, història i altres disciplines relacionades.

Disposa d’un valuós fons de llibre antic, format per 212 volums anteriors al 1800. A més, rep més de 135 títols de revistes de tot el món, especialitzades en arquitectura, que se sumen a l’extensa i important col·lecció de revistes històriques formada per més de 2.300 capçaleres.

El fons està format, principalment per llibres i revistes, però també recull material audiovisual i recursos electrònic. Gràcies al seu important fons bibliogràfic i documental, especialitzat en arquitectura, la Biblioteca del COAC ha esdevingut un centre de referència per a estudiosos i investigadors d’arreu.

Horari i contacte:

 • BARCELONA: Arcs, 1-3, 3a planta – 08002 Barcelona
  bibl.bcn@coac.cat
  Personal: Alba Casas
 • GIRONA: Plaça Catedral, 8. Pia Almoina – 17004 Girona
  bibl.gir@coac.cat
  Personal: Marta Prades, Isabel Garcia
 • EBRE: Berenguer IV, 26, pral. – 43500 Tortosa
  bibl.tor@coac.cat
  Personal: Inma Bonet
 • TARRAGONA: Sant Llorenç 20-22. 3a planta – 43003 Tarragona
  bibl.tar@coac.cat
  Personal: Neus Reverté
 • LLEIDA: Canyeret, 2 – 25007 Lleida
  bibl.lle@coac.cat Personal: Marta Gonzàlez

Podeu consultar els horaris de cada biblioteca al web: https://www.arquitectes.cat/ca/arquitectura/biblioteca

La Biblioteca del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya al Servei de Préstec Interbibliotecari del CSUC, podeu consultar-ne les dades de contacte.

Comparteix