Celebrat el curs sobre DMP a càrrec de Nadia Tonello (BSC-CNS)

Celebrat el curs sobre DMP a càrrec de Nadia Tonello (BSC-CNS)

El 2 i el 4 de febrer ha tingut lloc el curs “Planes de gestión de datos: teoria y práctica” impartit en remot per Nadia Tonello, cap de Gestió de Dades al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), i organitzat per la Institució CERCA i el CSUC.

L’objectiu del curs ha estat familiaritzar els participants amb els requeriments d’un Pla de Gestió de Dades (en anglès DMP, Data Management Plan) i els entrebancs i dubtes més comuns que experimenten els investigadors quan han de redactar-ne un.

El curs ha combinat una part teòrica amb una altra de pràctica. Durant les dues sessions, s’ha animat als participants a interactuar amb d’altres en tasques de grup, a discutir en comú, i a posar en pràctica els conceptes apresos.

Quant ha continguts, a la sessió teòrica s’ha parlat sobre les polítiques de gestió de dades i els elements fonamentals que conformen un pla de gestió de dades. A la part pràctica, s’ha realitzat una anàlisi d’un pla de gestió de dades i la seva posterior revisió.

Aquest és el primer d’una sèrie de cursos que el CSUC ha començat a fer amb la Institució CERCA i que tenen com a eix conductor la gestió de dades de recerca.

Comparteix