Millora de 1.300 imatges de l'MDC gràcies a la col·laboració amb Amical Wikimedia

Millora de 1.300 imatges de l’MDC gràcies a la col·laboració amb Amical Wikimedia

Durant el mes de gener s’ha estat treballant conjuntament amb Amical Wikimedia (la organització que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure en català) per tal de millorar la descripció i identificació d’algunes de les imatges contingudes al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC).

Amb una iniciativa d’aquesta organització, duta a terme el 2019, es van incorporar més de 21.000 imatges de l’MDC a milers d’articles de la Viquipèdia. Mentre es duia a terme aquesta tasca es van detectar algunes fotografies que a l’MDC contenien errors (localitzacions, descripcions, imatges voltejades, etc.). Des d’Amical Wikimedia ens han donat accés a aquesta informació perquè la puguem aprofitar i serveixi per esmenar les errades.

Des del CSUC hem fet la tasca de revisar el llistat d’errors, identificar a quina institució pertany cadascuna de les imatges, categoritzar-les segons els errors que contenen i encoratjar a les institucions a millorar per tant, la informació d’aquestes imatges dins de l’MDC. En total, confiem que es milloraran unes 1.300 imatges.

La identificació dels errors i l’aplicació de les modificacions, que es portarà a terme periòdicament, ajudaran a la millora de la qualitat del contingut de l’MDC i a situar les imatges en contextos més concrets.

Comparteix