La ciència oberta serà el nou "modus operandi" a Horizon Europe

La ciència oberta serà el nou “modus operandi” a Horizon Europe

Horizon Europe (HE) és el nom del programa de finançament de la recerca i la innovació (R+I) de la Unió Europea (UE) per al període 2021-2027, en substitució d’Horizon 2020.

Aquest nou programa de finançament s’orienta a la consecució de les prioritats polítiques de la Unió Europea, entre les quals destaca el pacte verd per Europa (per mitigar el canvi climàtic i aconseguir una economia més ecològica i sostenible), la digitalització, i la recuperació de la situació de pandèmia actual (per esdevenir societats més resilients i preparar-nos per a futures crisis).

RECERCAT, el butlletí electrònic de la Secretaria d’Universitats i Recerca, ha publicat un article que explica les característiques i novetats del nou programa HE. En concret, l’article mostra l’estructura d’HE, que gira al voltant de tres pilars principals; explica les seves principals novetats (tot i que és continuista respecte a tot el que ha funcionat fins ara), i també posa de manifest alguns debats i reptes sobre la taula.

Entre les principals novetats, l’article ressalta que la ciència oberta serà el nou “modus operandi” a HE, tant promovent la política d’accés obert i gratuït de publicacions i dades, com potenciant la ciència ciutadana.

Font: RECERCAT núm. 164, gener de 2021

Comparteix