El fons de la Biblioteca de l’Instituto Europeo di Design s'incorpora al CCUC

El fons de la Biblioteca de l’Instituto Europeo di Design s’incorpora al CCUC

La Biblioteca de l’IED Barcelona s’ha integrat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

L’IED va néixer a Milà fa més de 50 anys com una institució privada especialitzada en el sector de la formació, el desenvolupament i la recerca en l’àmbit del disseny i la comunicació. Avui dia és una xarxa internacional en contínua en expansió, amb seus a Milà, Roma, Florència, Torí, Como, Venècia, Cagliari, Madrid, Barcelona, Bilbao i Sao Paulo.

A Barcelona va iniciar la seva trajectòria el 2002 amb l’objectiu de formar als joves en les àrees del disseny, la moda, la comunicació visual i la direcció d’indústries creatives. Actualment és un dels centres de referència en la formació de disseny amb un reconeixement destacat tant nacional com internacional.

La Biblioteca de l’IED Barcelona, dóna suport i complementa l’aprenentatge, la formació i la investigació de la comunitat universitària, al mateix temps que ofereix informació acadèmica i tècnica sobre arts i disseny. A través dels seus recursos i el seu fons temàtic vol fomentar la cultura del disseny i el desenvolupament d’aquesta disciplina, amb especial èmfasi en la inclusió i la difusió de nous serveis bibliotecaris que ajudin en aquesta tasca.

El seu fons consta d’uns 4.500 registres automatitzats que s’han carregat al CCUC en dues fases, una primera automatitzada a partir de registres que tenien referenciat el número de registre del CCUC o l’ISBN i una altra de manual, seguint les Pautes del CCUC i la normativa RDA, per als registres restants.

El primer registre catalogat de l’IED Barcelona ha estat: The trend forecaster’s handbook / Martin Raymond.

Comparteix