​Més universitats estan incloent l'ORCID al CCUC

​Més universitats estan incloent l’ORCID al CCUC

La UdG, la UAB​, la UdL i la UVic-UCC han iniciat també la inclusió dels codis ORCID als registres d’autoritat del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). En aquest cas, els incorporen manualment a mesura que els seus autors es van donant d’alta. En aquests moments hi ha 2.207 autoritats amb aquest codi incorporat al CCUC.

CANTIC_ORCID

​Recordem que l’octubre de 2013 les universitats del CSUC van acordar l’adhesió a ORCID. Aquest fet ha de facilitar la visualització de la producció dels investigadors en el Portal de la Recerca de Catalunya, una iniciativa de la Direcció General de Recerca, en la qual el CSUC treballa conjuntament amb les universitats participants. La inclusió de l’identificador ORCID als autors del CCUC permetrà relacionar els registres del CCUC amb altres recursos de la recerca com el mateix Portal de la Recerca de Catalunya.

Actualment al CCUC aquest codi només es veu en el registre MARC de l’autor. S’està treballant perquè, properament, quan un usuari cerqui un autor pugui enllaçar també amb el seu registre ORCID i veure així altra producció científica de l’autor cercat, les seves activitats d’investigació i altres formes del seu nom amb les que signa.

Comparteix