Dades i experiències, compartides a BCN Analytics

Dades i experiències, compartides a BCN Analytics

El passat 13 de novembre el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) va acollir la presentació de BCN Analytics, un projecte sense ànim de lucre que vol reunir a la comunitat analítica de Barcelona per intercanviar coneixements i experiències.

BCN_Analytics_missio

BCN Analytics veu les dades com a una força capaç de transformar tots els aspectes de la vida i l’entorn, com a una manera d’entendre’ns i, en concret, com la forma de crear ciutats sota l’anàlisi i el coneixement de les les dades massives; una ciutat on la societat civil, el govern i les empreses es beneficiïn d’un ús intel·ligent i obert de les dades.

A més, BCN Analytics vol posar el talent, l’habilitat i l’energia dels seus membres per fer de Barcelona una ciutat més intel·ligent a través de l’anàlisi avançada de dades. Els seus membres són Manuel Bruscas, que participarà el proper 2 de desembre en la quinzena TSIUC, dedicada a Big Data, presentant aquest projecte; Pau Agulló, Llorenç Solà, Josep Marc Mingot, Aleix Ruiz de Villa i Mauricio Rodriguez.

BCN Analytics proporcionarà dades geolocalitzades sobre la població, les empreses i els serveis públics, entre altres, de Barcelona i de forma gratuïta. A més, també proveirà el maquinari (al núvol), un programari d’importació de dades anomenat R library BcnDataAccess, i dues eines de visualització de les dades: CartoDBInatlas.

Comparteix