La compartició de serveis en les XXV Jornades Tècniques de RedIRIS

La compartició de serveis en les XXV Jornades Tècniques de RedIRIS

01_cartel_REDIRIS_v2El passat 26 de novembre es van celebrar les XXV Jornades Tècniques de RedIRIS al Complejo Cultural San Francisco de Cáceres, l’esdeveniment de caràcter anual que celebra aquesta entitat pública dependent dels ministeris d’Economia i Indústria a través de Red.es.

La cita d’enguany ha comptat amb la col·laboració de la Universitat d’Extremadura i el suport de la Diputació de Càceres per atendre els més de 400 experts i responsables TIC d’universitats, xarxes autonòmiques i centres de recerca espanyols.

Les línies temàtiques tractades durant aquestes jornades han estat: la universitat i la ciència globals, un cop d’ull al futur; les xarxes de campus i serveis en mobilitat; el Big Data i govern obert, i els models de serveis compartits entre institucions.

En aquest últim apartat, Gorka Roldán, cap de Clients i Projectes del CSUC hi ha participat amb la ponència “La compartición de servicios: ¿pimientos de Padrón?” on ha presentat un breu resum de com s’ha construït el CSUC, a partir de la fusió de dos consorcis prèviament existents i amb una llarga tradició en gestió de recursos compartits. A més, també ha mostrat com neix un nou servei consorciat, des de la idea inicial fins a la implementació d’un model de consorciació d’èxit i, per últim, ha realitzat un balanç del fet de compartir serveis.

Trobareu més informació sobre XXV Jornades Tècniques a la nota de premsa publicada per RedIRIS.

Comparteix