Més de 200 assistents a la Trobada de Cap d'Any del sector TIC

Més de 200 assistents a la Trobada de Cap d’Any del sector TIC

El passat 12 de desembre, s’ha celebrat la Trobada de Cap d’Any del sector TIC del país sota el títol la Tertúlia 12×12. L’auditori del Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra ha estat l’escollit per dur a terme aquesta trobada que ha comptat amb més de 200 assistents vinculats al món de les Telecomunicacions i les TIC. Aquesta trobada, que ha celebrat enguany la seva desena edició, ha tingut com a principal objectiu repassar tot un any de treball i predir com serà el 2015 a nivell tecnològic.

16003104842_d28b370200_z

Amb la coordinació d’Albert Murillo, director i presentador del programa “Generació Digital” a Catalunya Ràdio, la jornada ha començat amb la ponència de Jordi Puigneródirector general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, qui ha fet un repàs mensual dels fets més destacats del 2014 pel que fa al món TIC; els wearables com a protagonistes del consum electrònic, l’èxit de les darreres edicions del MWC i l’Smart City Expo, la instal·lació al país de centres de referència pel que fa al Cloud i el 3D, el Big Data i els drones, la transformació del CESICAT en l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya…

A continuació, i després d’un vídeo amb el particular resum de 2014 dels ponents participants s’ha iniciat la tertúlia amb el 2015 com a protagonista. Els temes debatuts han estat les grans oportunitats professionals que es generaran el proper any a l’entorn del Big Data i, també, el gran futur de les operadores especialitzades que trobaran el seu espai al mercat. La ciberseguretat ha estat un altre dels temes de tertúlia junt amb l’internet de les coses, la gran revolució de 2015, ja que suposa l’aparició d’un nou sector econòmic tant o més potent que internet com a tal. També s’ha posat atenció a l’evolució del concepte de disseny com a conductor de la innovació i en l’aparició de noves professions on els dissenyadors hi tindran molt a dir.

16003787515_88f0364ac6_z

Altres temes han estat el concepte de democràcia, en el sentit que amb pocs recursos econòmics però amb bones idees i talent es poden crear coses extraordinàries i sobre la democràcia i la participació ciutadana s’afirmava que l’Administració ha d’avançar en innovació per facilitar la participació dels ciutadans en la presa de decisions.

A la cloenda de la trobada, Tomàs Cascante, director de Tertulia Digital, i Salvador Ramon, director de Telecos.cat, han convidat els assistents a la propera edició, que ja està programada per al 10 de desembre de 2015.

Font: Telecos.cat i imatges de Diego Muñoz.

Comparteix