Publicada l'avaluació dels centres de recerca CERCA

Publicada l’avaluació dels centres de recerca CERCA

La Institució CERCA ha publicat l’informe executiu: Avaluació dels centres de recerca CERCA (2012-2013).

L’objectiu de l’informe a estat analitzar, a cada centre CERCA, el compliment de la seva missió en els darrers 3 anys. Durant el període 2012-2013, l’avaluació ha generat més de 500 recomanacions d’alt valor afegit que la direcció de cada centre, principalment, haurà d’aplicar en els pròxims 4 anys, abans de l’avaluació següent.

D’aquesta manera, s’ha realitzat l’avaluació per a 45 dels 47 centres CERCA. A més, ha estat un procés d’avaluació amb un alt grau d’internacionalització, ja que hi han intervingut 202 experts avaluadors d’arreu, dels quals menys de la meitat procedien d’institucions espanyoles.

L’avaluació és un mètode habitual en els sistemes de centres de recerca més avançats i acostuma a portar-se a terme per mitjà d’un panell d’experts independents de reconegut prestigi. El fet d’avaluar periòdicament l’activitat i el funcionament de tot sistema esdevé un mecanisme essencial per a la definició i l’aplicació de polítiques basades en la planificació estratègica.

L’avaluació dels centres CERCA ha prioritzat els següents criteris: missió, producció científica, projectes europeus i ajuts de l’European Research Council (ERC), internacionalització, comitè científic extern, transferència de tecnologia i coneixement, plataformes científiques, col·laboració científica, instal·lacions, gestió i divulgació científica.

Font: Blog de l’Observatori de Recerca de l’IEC

Comparteix